Horizon

een live roadmovie

HORIZON gaat over het gapende gat tussen verlangens en realiteit. Over weg willen. Over denken dat het elders beter is. Over op zoek willen naar meer. Meer ruimte, meer inhoud, meer avontuur, meer emotie, meer romantiek, meer zingeving. In HORIZON volgen we een groep mensen die ontevreden is over het ‘hier en nu’. Ze besluiten in een fantasie te vluchten en creëren hiervoor ter plekke alter ego’s die ze vervolgens het theater uit sturen, de wijde wereld in. De alter ego’s belanden in een roadmovie waarin avontuur en een gevoel van vrijheid de boventoon voeren. Onverwachte wendingen en keuzes die tijdens de reis opdoemen worden door achtergebleven groep live bijgesteld en opgelost opdat de fantasiereis vlekkeloos blijft verlopen. Helaas maken banale obstakels de reis steeds moeilijker en vermoeiender. De beoogde romantiek van de zoektocht naar ‘meer’ verdwijnt langzaamaan om plaats te maken voor de alledaagse werkelijkheid. Ondertussen beginnen de alter ego’s verdacht veel op hun bedenkers te lijken.

'Lamlendigheid wordt tot kunst verheven, met hilarische momenten.' (Haarlems Dagblad, maart 2010)‘Het zijn de kleine gebeurtenissen die onverwacht, en met verve, een hoofdrol spelen. Horizon fascineert juist door kleinigheden, die de tijd en ruimte krijgen om gezien te worden. De schoonheid van het gewone.’  (Toneel.blog.nl, maart 2010)'De gesprekken over niets zijn een uitvergrote versie van de gesprekken die dagelijks om je heen gevoerd worden en zijn dan ook pijnlijk grappig.' (Deadline, maart 2010)

Spel: Lukas Dijkema, Ton Heijligers, René van ’t Hof en Esther Snelder.

Concept & regie: Liesbeth Gritter. 

Coördinatie & artistieke assistentie: Mette van der Sijs. 

Techniek & camera: Klaas Paradies.

Advies: Sanne van Rijn

Productie: Dieuwertje van Woudenberg

Grafisch ontwerp: Esther de Boer

Publiciteit: Bureau Tamtam, Lonneke van Eden

Met medewerking van: Rob van de Werdt, Thijs Bloothoofd, Gertjan van de Geer, Joop van Brakel, Eugene Heuvel en Aukje Koelstra.