Cliffhanger

"Ik weet wat er nu gaat gebeuren." "Oh ja?"

Gedreven door achterdocht zetten de echtgenoot, de vrouw, de huisvriend en de tuinman hun vierhoeksverhouding op scherp.

Misverstanden en misinterpretaties stapelen zich op en iedere oogopslag wordt verdacht.

Deze ongezonde situatie wordt meer en meer beïnvloed door een tweede ‘realiteit’, die zich in de hoofden van de personages begint af te spelen. De toeschouwer krijgt via gefilmde ‘point of views’ een blik op wat de personages zien (of denken te zien). Langzaam vervaagt de overgang tussen realiteit en fantasie.

Geïnspireerd door Alfred Hitchcock is Kassys op zoek gegaan naar ‘suspence’. Door middel van suggestie en manipulatie wordt de toeschouwer aangesproken op het eigen ‘beeldreservoir’ van ooit bekeken enge films en spannende scènes. Natuurlijk helpt de muziek ook een handje mee…

Pers

‘Kassys wil je laten geloven dat Cliffhanger om spanning draait, maar stiekem draait het om humor. Wij, mensen, doen namelijk wel erg gekke dingen om angst te ervaren zonder écht bang te hoeven zijn - en je verwachting is daar een onderdeel van. Na een uur is deze speciale ervaring alweer voorbij en heeft Kassys met minimale middelen een maximaal resultaat behaald.’ (deadline.nl, maart 2011)

‘Sober van vorm is Cliffhanger van de in fysiek theater gespecialiseerde groep Kassys. In een fietskelder van een hotel zien we een virtuoos, humoristisch en Cluedo-achtig multimediaal moorddrama met vier acteurs en een hond.’ (Algemeen Dagblad, juni 2011)

Concept, regie, camera en montage: Liesbeth Gritter
Coördinatie & artistieke assistentie: Mette van der Sijs
Spel: Milan Boele van Hensbroek, Harm van Geel, Rene Geerlings, Ton Heijligers en Esther Snelder

Techniek en geluidsontwerp: Martijn Rooker
Lichtontwerp: Peter Misschaert
Techniek: Gjalt Vlam
Productie assistent: Hannes Dereere en Vincent Brons

Zakelijke leiding: Merrill Abrahams
Cliffhanger is een coproductie met Vooruit in Gent, O Espaço do Tempo in Montemor-o-Novo (residentie) en BUDA in Kortrijk.
Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.